This website works best with JavaScript enabled
Joomla

Львівська обласна асоціація

Всеукраїнської організації
Союз осіб з інвалідністю України

30 жовтня Львівська обласна асоціація ВО СОІУ організувала поїздку замками Львівщини для осіб з інвалідністю. Екскурсія Золочівським та Підгорецьким замками відбулась в рамках проекту «Рушай і пізнавай» за підтримки Департаменту соціального захисту ЛОДА.
‒  Ранок вівторка розпочався незвично і, замість спокійного сну в теплій постелі, я прямую львівськими вуличками, щоб дістатись потрібної зупинки, – розповідає львів’янка пані Надія, яка шість років користується інвалідним візком. – Подекуди це зробити складно, бо тротуари не завжди облаштовані для зручного проїзду інвалідного візка. Але все ж мені вдається до неї добратись.
А далі жінка губиться, бачачи сходинки в тролейбусі:
‒ Розумію, що без допомоги тут не обійтися. Радує, що люди в нас хороші і з часом стають толерантніші, рідко відмовляються допомогти, але буває й таке. Якось жінка відмовилась через проблеми зі спиною, але таки допомогла. Багато людей стали уважнішими, це тішить…
Далі Надія доїжджає до потрібної зупинки і працівник ЛОА ВО СОІУ допомагає їй сісти в автобус.
Першою зупинкою в нас є Золочівський замок. Цікаво, що побудований він ще в 1634 році, та досі не втратив своєї краси. Враження також справляє Китайський палац Золочівського замку. І хоч тут не можна фотографувати, та знімків вистачає на доглянутому та оздобленому внутрішньому подвір’ї.
‒ Це неймовірно красиво. Як добре, що ми поїхали! ‒ ділиться враженнями один з учасників поїздки.
А тим часом подорожуючі допомагають пані Надії дістатись до другого поверху старовинного замку, адже самотужки це зробити неможливо. Безперечно, краса відреставрованих «покоїв» заворожує наших туристів, та ми рухаємось далі .
Підгорецький замок вражає людей територією, величчю та краєвидами.
‒ Я відвідую ці замки вперше. Цікава екскурсія дає змогу дізнатися більше про них. Шкода, що доступності немає. І дуже жаль, що їм приділяють мало уваги, адже вони заслуговують хорошої реставрації та догляду. Це те, що потрібно зберегти для наступних поколінь. Мені б дуже хотілось відвідати й інші пам’ятні місця України, бо рідко подорожую, ‒ ділиться враженнями наша співрозмовниця пані Надія.
Ми повертаємося до Львова й дорогою учасники діляться враженнями. Вони переглядають світлини і просто мовчать, натхненні красою побаченого.
Союз організацій інвалідів України Національна асамблея інвалідів України Міністерство соціальної політики України Президент України
Верховна Рада України Кабінет Міністрів України Львівська обласна рада Львівська облдержадміністрація
Львівська міська рада Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві Пенсійний фонд України Фонд соціального захисту інвалідів
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #f_syc9 #eef12086 #150714100123